Träningar

Träningar

Tisdagar och torsdagar:

Samling Kl. 18.00 på torgen i Nykarleby och Jakobstad.

På tisdagar och torsdagar är rundorna ca 50 - 60 km plus/minus ännu några km. Medelhastigheten är ofta drygt 30 km/h.

Torsdagsträningarna innehåller tempoträning för de intresserade. Vi startar från respektive torg och brukar mötas i Sundby varpå vi kör ut till Socklot och kör "Grisselören-tempot" på ca 7 km.
De som inte vill köra tempot är givetvis välkomna ut till Grisselören ändå. Efter tempot kan man ta ytterligare någon runda för att få ihop ett antal kilometrar.
Kontrollera tider och ev. förändringar via gästboken. Cyklandet före och efter tempot brukar mestadels vara lugnt.
Tempot är ingen tävling utan mer en utmaning för individen samt en viss intervallträning. Riktiga intervallträningar kan också göras under tisdags och torsdags-träningarna.

Nybörjare och övriga cyklister som vill/behöver hålla lägre tempo (under 30 km/h). Första samlingen är 13.4 (båda städerna).
Hastighet och rundornas längd anpassas helt till deltagarna och vi kommer även att träna klungkörning och diskutera allehanda cykel-matnyttiga saker.

Man behöver inte vara utrustad med racercykel för att komma med men då vi huvudsakligen cyklar på landsväg är det fördelaktigt med en cykel som man sitter bekvämt på och som har anpassade däck (släta) med mindre rullmotstånd.
Ta bekväma kläder men undvik gärna stora vindfångande plagg. Olika former av klickpedaler (spd eller andra system) tillsammans med cykelskor är också att rekommendera i långa loppet. Det ger möjlighet till "rundtramp" vilket ger en jämnare belastning på benen och i sin tur bättre "spridning" på vilka benmuskler som är i arbete.

Alla varmt välkomna.

Söndagar: 

Samling Kl. 9.00 på torgen i Nykarleby och Jakobstad.

Söndagslänkarna är ofta 100+ km. De går i lite lugnare tempo än det på tisdagar och torsdagar. Ofta också med kaffepaus på lämplig plats. Nybörjare och övriga som vill cykla i lugnt tempo och kanske inte så långt som +100 km är givetvis också välkomna på torget. 

Med tillräckligt antal cyklister på plats kan gruppen även om så önskas delas in i ett par olika smågrupper vilka håller olika hastighet och cykar olika rundor.
Samma gäller givetvis även på tisdagar och torsdagar.

Under alla NCK-träningar har vi hjälm på huvudet och vi rekommenderar givetvis hjälm även då ni cyklar i andra sammanhang.

Följ med diskussionerna i gästboken. Vi funderar ibland över kommande rundor och pratar ihop oss dagen innan träningen.
Meddela även du vad du vill och vad du tänkt så får vi ihop en bra gemensam träningssäsong.


NCK har även en Racercykel i storlek 48: 

Cykeln borde vara passande för alla mellan 150 - 165 cm + - någon cm.
Cykeln är främst tänkt för juniorer som vill prova hur det är att cykla racer och den kan lånas.
För närvarande är den hos Cay Kronqvist. Tel. 0500 263028.